Financieel Administratief Medewerker

Rekenwonder. Krijg jij die titel weleens toebedeeld? Dat is een beetje de ‘middle name’ van Financieel Administratief Medewerkers. En om dan toch de overeenkomsten te benoemen – ze waren al op de basisschool megagoed in rekenen, zijn nauwkeurig en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar ze zijn en doen veel meer. Tijd om de spotlight te zetten op de functie van Financieel Administratief Medewerker!

Bonus van het hoofdkwartier

Waarom je wilt werken bij BackOfficer?
Dat laten we je graag weten! 

 

 • Dagelijks een verzorgde lunch met collega’s

 • Flexibele werktijden (thuiswerken in overleg)

 • Blijf up-to-date met (persoonlijke) trainingen

 • Salaris tussen €2.800,- en €3.400,- (o.b.v. 40 uur)

 • Een contract voor een jaar

 • Employer Benefit Programma
 • Een eindejaars bonus
 • Maandelijkse teamactiviteiten
 • Een niet te vergeten: een worcation

Ga voor deze functie als je...

Vloeiend in cijfers spreekt! Als rekenwonder weet je wel raad met getallen.

Jij laat je niet tegenhouden door...

Moeilijke berekeningen en sommen. Verderop in deze vacature gaan we jou testen!

Je wordt enthousiast van...

Structuur! Jij wordt enorm blij van overzicht en werkt op een nette manier.

Je vindt het leuk om...

Initiatief te tonen. BackOfficer luistert graag naar jouw ideeën om de klant of collega’s nóg beter tot dienst te zijn.

Of zoek verder als je...

De uitzendbranche niet leuk vindt. Je houdt je er wel dagelijks mee bezig.

Niet geschikt voor jou als je...

Liever niet te veel verantwoordelijkheid draagt… Maar je hoeft het ook niet helemaal alleen te doen.

Niet jouw ding als je...

Nog niet zo lang in het vak zit. Wij zoeken een rekenwonder die 6 – 8 jaar ervaring heeft.

Niet jouw job als...

Je nog nooit met automatiseringsvraagstukken te maken hebt gehad.

Dagelijkse missie

In oude vacatures lees je wel eens; “wat vertel je op feestjes als iemand vraagt wat je doet?”
Met andere woorden: wat is het doel van de functie? Het doel in deze is enorm belangrijk. Een Financieel Administratief Medewerker zorgt er namelijk voor dat inzichtelijk is waar elke cent terecht komt en hoeveel euro er kan worden bijgeschreven. Dankzij deze medewerkers weten ook de collega’s hoe zij hebben meegewerkt aan groene cijfers. 

Sowieso maakt iedereen die bij ons komt werken kennis met hele leuke collega’s. Allemaal mensen met wie je hard werkt, goede (ontwikkel)gesprekken voert – ontwikkelen is een hot topic – en met wie je kunt lachen. Zeker wanneer we onze successen vieren! Om die te behalen zijn bij al onze functies bepaalde taken en verantwoordelijkheden omschreven. Voor de gestructureerden onder ons zijn deze verdeeld binnen 4 resultaatgebieden. En da’s fijn, want dat praat wel zo makkelijk. Dit zijn ze voor de Financieel Administratief Medewerker:

Administratie voeren

Voorkomen van een bonnetjesaffaire.

Wij maken takenlijsten zodat bevoegdheden en verantwoordelijkheden duidelijk worden. We omschrijven dit op een leuke manier (vinden we zelf), maar wel dusdanig dat ze herkenbaar zijn en er geen misverstanden over bestaan. Voor een Financieel Administratief Medewerker maken we een uitzondering. De omschrijving van dit resultaatgebied bestaan uit 4 opgaven. Voor menig mensen een horrorfilm, maar omdat deze medewerkers van sommen houden, gaat hun hart nu sneller kloppen!

Opgave 1 – Wat is de uitkomst van: Banken inlezen en boeken + Mailboxen behandelen + Het controleren en boeken van de inkoopfacturen + Correcties van verkoopfacturen boeken + Memoriaal boekingen + Margecorrecties uitvoeren + Betaaladvieslijsten draaien + Betaalbatch inlezen + Automatische incasso’s draaien en inlezen = (deel van hun droombaan en een juiste administratie.)

Administratie afhandelen

Delen = vermenigvuldigen.

Pen en papier klaar?

Deze deelsom hoort bij Opgave 2 – Zorgdragen voor de controle van de grootboeken : Afstemmen tussenrekeningen : Marge-overzichten maken : Margefacturatie : btw-aansluiting : lh-aansluiting : Aansluiten netto lonen : Ondersteunen debiteurenbeheer : Verricht eindcontroles op juistheid ingevoerde gegevens : Zorg voor een administratieve afhandeling van administratie o.a. jaarafsluiting. Delen door 12 = (een onder andere tot achter de komma kloppend jaaroverzicht.)

Informatie verstrekken

Verhaalsommen lezen.

Nu een verhaalsom, succes!

Opgave 3 – Jantje stelt diverse periodieke rapportages op. Hij stelt rapporten op in softwarepakket I8 en ontwikkelt nieuwe rapporten in I8 voor interne controle. Tot slot verzamelt en analyseert hij informatie, van de administratie tot managementrapportages.

Hoeveel appels heeft hij in zijn mand? (Geen appels natuurlijk! Dit komt dankzij de Financieel Administratief Medewerker zeer duidelijk naar voren in de informatie die hij verstrekt aan de directie.)

 

Kwaliteit bevorderen

Nakijken, achterom kijken, vooruit kijken.

De laatste opgave van deze opsomming.

Opgave 4 – een keer-som
Wat is de uitkomst van: zorgen voor efficiënte inrichting van financiële processen X controleren van financiële gegevens en indien nodig bijsturen X het optimaliseren van de interne boekhoudkundige processen  X het voorbereiden, begeleiden en de opvolging van de (interne) audits verzorgen X signaleren en analyseren van ontwikkelingen op het gebied van wet en regelgeving = ( 100% hoogstaande processen)

Jouw (super)krachten

 • Goed samenwerken
 • Communicatief
 • Verantwoordelijkheidsbesef
 • Flexibiliteit
 • Klantgericht
 • Accuraat
 • Cijfermatig inzicht
 • Gestructureerd

Jouw kennis

 • hbo werk- en denkniveau
 • 6 – 8 jaar ervaring in financiële administratie bij voorkeur in de uitzendbranche
 • sparringpartner directie
 • Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift
 • kennis en ervaring met automatiseringsvraagstukken

Jouw toekomstige collega’s

Van mensen die het hart op de tong hebben en strooien met anekdotes, tot mensen die rustiger zijn en meer de collega uit de boom kijken: je vindt bij ons allerlei verschillende soorten mensen. Een leuke mix in een toffe omgeving waar we elkaar vooruit helpen en je op vaste momenten (of gewoon wanneer je behoefte hebt) gesprekken voert. Kortom, samen is alles leuker. 

De Financieel Administratief Medewerker wordt aangestuurd door de directeur. Maar eigenlijk ook door je andere collega’s. Want dat is hoe wij ontwikkeling zien: elkaar beter maken in een prettige en veilige sfeer. Dat betekent gevraagd en soms ook ongevraagd advies. Wel op punten die men zélf belangrijk vindt. Alle collega’s werken met hun eigen script waarin ze hebben beschreven hoe ze vooruit willen en waarin ze willen groeien. Dat laatste gaat het beste als anderen je input geven. Collega’s weten dan ook van elkaars ambitie. Maar ook onze klanten en flex-medewerkers dragen bij aan het realiseren daarvan. Overigens hoeft die ambitie niet te zijn: over 3 maanden ben ik CEO. Die kan ook zijn: ik wil beter voor mezelf opkomen. Samen komen we zo tot ontwikkeling van – in dit geval – de Financieel Administratief Medewerker het team en dus de organisatie als geheel.

Financieel Administratief Medewerker & externen
Naast je collega’s heb je regelmatig en belangrijk contact met je vrienden van de belastingdienst, kredietverzekeraar, certificatie-instelling (audit).

Hebben we jou omschreven?

Denk jij dé held(in) te zijn die wij nodig hebben? Solliciteer dan door je gegevens hieronder in te vullen. Wij nemen snel contact met je op en wie weet drinken we binnenkort samen een kop koffie (of thee).

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Rick Feldkamp.

Dus. Kennis maken?

Kijkje achter de schermen

We laten je graag je mogelijke werkplek en toekomstige collega’s zien. Bekijk onze video en krijg alvast een kijkje achter de BackOfficer schermen.