CAO

De CAO voor Uitzendkrachten 2017 – 2019 is vanaf 1 september 2019 niet algemeen verbindend verklaard. ABU-leden kunnen gebruik blijven maken van de ABU-CAO, waarbij ze op basis van het lidmaatschap aan de cao gebonden zijn.

Nieuwe cao per 30 december 2019

Alle onderhandelingspartners zijn akkoord: er komt per 30 december 2019 een nieuwe CAO, die geldt voor de hele uitzendbranche. Voorheen hadden de NBBU en ABU twee verschillende cao’s. De nieuwe cao zal gelden van 30 december 2019 tot en met 31 mei 2021.

De nieuwe cao 2019-2021

Transponeringstabellen

Er zijn transponeringstabellen:
Transponeringstabel en vergelijking oude naar nieuwe cao.pdf, en
Transponeringstabel en vergelijking nieuwe naar oude cao.pdf

Tussentijdse wijzigingen per 1 september 2019

Tot de nieuwe cao ingaat, staan in de lopende CAO voor Uitzendkrachten 2017 – 2019 tussentijdse wijzigingen per 1 september 2019. Deze wijzigingen zijn verwerkt in onderstaande online versie en ook zichtbaar als los document:

Tussentijdse wijzigingen per 1 september (pdf)

Lees de lopende cao online

De lopende CAO voor Uitzendkrachten (inclusief tussentijdse wijzigingen)

Download de app

De CAO is ook te downloaden als app. Je leest er de complete cao-tekst, een samenvatting, antwoorden op veelgestelde vragen en handige tools. Behalve in het Nederlands en Engels ook in het Duits, Turks en Pools.

Download via Google Play
Download via de APP Store

Nieuws en veelgestelde vragen over de cao

Voor actuele ontwikkelingen en FAQ’s: bekijk de themapagina Cao voor uitzendkrachten.

Meet your BackOfficer

Wij zijn er. Altijd. Fysiek op afstand, maar gevoelsmatig heel dichtbij. De pro waar jij in jouw strijd om marktaandeel onvoorwaardelijk op kunt bouwen. Van wie jij binnen een paar dagen na onze kennismaking zult zeggen: ‘Had ik jullie maar eerder ontmoet!’