Besteed je jouw backoffice uit of juist niet?

‘Besteed jij je backoffice uit of juist niet’ is precies de vraag die veel uitzendbureaus zichzelf stellen. Het is wikken en wegen wat de juiste keuze is. Wij kunnen je veel redenen en voordelen noemen waarom je dit als beste kunt doen. We delen deze 3 met je:

  1. Focus op kernactiviteiten:

Een (startend) uitzendbureau kan beperkte middelen hebben, zowel in termen van financiën als personeel. Door de backoffice uit te besteden, kun je je concentreren op jouw kernactiviteiten, zoals het aantrekken van klanten en het matchen van kandidaten met vacatures. Het uitbesteden van administratieve taken zoals salarisadministratie, belastingen en contractbeheer kan de interne teams ontlasten en hen in staat stellen efficiënter te werken.

Ook zaken als werkzaamheden rondom ziekteverzuim, ZW-meldingen en uitzoeken van juridische zaken vallen veelal onder de aangeboden backofficepakketten.

  1. Kostenbesparing:

Het opzetten en onderhouden van een effectieve backoffice vereist investeringen in technologie, training en personeel. Voor een startend uitzendbureau kan het uitbesteden van de backoffice kostenbesparend zijn. Externe dienstverleners hebben vaak gespecialiseerde systemen en ervaren personeel, waardoor de kosten voor werving, opleiding en salarissen van interne medewerkers worden beperkt. Dit kan vooral gunstig zijn voor bedrijven die nog niet de schaalgrootte hebben om efficiënt een eigen backoffice te beheren.

En dan hebben we het nog niet eens over de best passende softwarepakketten die je niet hoeft aan te schaffen wanneer je je backoffice uitbesteed.

  1. Risicobeheer en naleving:

De uitzendbranche wordt geconfronteerd met complexe regelgeving en compliance-vereisten met betrekking tot arbeidswetten, belastingen en sociale zekerheid. Zo zal binnenkort weer nieuwe informatie komen over het nieuwe Wtta, waarin stevige eisen vermeld staan waaraan een uitzendbureau in 2026 al aan moet voldoen. Het uitbesteden van de backoffice aan een gespecialiseerde dienstverlener kan helpen bij het beheersen van risico’s en het waarborgen van naleving van wet- en regelgeving. Externe experts kunnen up-to-date blijven met de veranderende wetgeving en zorgen voor een correcte afhandeling van zaken zoals loonadministratie en contractuele verplichtingen, waardoor het uitzendbureau zich minder zorgen hoeft te maken over juridische complicaties.

Zou jij de voordelen willen weten specifiek op jouw uitzendorganisatie gericht? Dat kan! We bespreken graag met je wat allemaal mogelijk is om uit te besteden en wat je eventueel zelf zou willen blijven uitvoeren. Wij plannen graag een moment in onze agenda voor een vrijblijvend kopje koffie!

Meet your BackOfficer

Wij zijn er. Altijd. Fysiek op afstand, maar gevoelsmatig heel dichtbij. De pro waar jij in jouw strijd om marktaandeel onvoorwaardelijk op kunt bouwen. Van wie jij binnen een paar dagen na onze kennismaking zult zeggen: ‘Had ik jullie maar eerder ontmoet!’