De kracht van vitaliteit op de werkvloer

In een wereld waarin de grens tussen werk en privé steeds vager wordt, is het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer essentieel voor zowel werknemers als werkgevers. Bij BackOfficer hebben we dit begrepen en omarmen we deze waardevolle benadering van werken. In deze blog zetten we  de schijnwerpers op onze inspanningen om onze medewerkers te helpen gezonder, gelukkiger en productiever te zijn.

De Kracht van Vitaliteit

Vitaliteit gaat verder dan alleen fysieke gezondheid. Het omvat ook mentaal, emotioneel en sociaal welzijn. Een vitale werkomgeving creëren, waar medewerkers worden aangemoedigd om te gedijen in al deze aspecten, heeft een enorm positieve invloed op het bedrijf. Hier zijn enkele redenen waarom vitaliteit op de werkvloer van essentieel belang is:

  1. Gezonde medewerkers zijn productiever

Een gezonde en energieke medewerker is een productieve medewerker. Door middel van de juiste voeding, beweging en ondersteuning kunnen werknemers hun energieniveau op peil houden gedurende de werkdag. Bij BackOfficer begrijpen we dit en bieden we gezonde en gevarieerde lunches aan, waardoor onze medewerkers brandstof krijgen voor topprestaties.

  1. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord (MVO)

Bedrijven zoals BackOfficer spelen een cruciale rol in het creëren van een duurzame toekomst. Door te investeren in de vitaliteit van onze medewerkers, verminderen we niet alleen ziekteverzuim, maar verminderen we ook de ecologische voetafdruk van ons bedrijf. Het verminderen van stress en het bevorderen van gezonde gewoonten dragen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

  1. Positieve werksfeer en teamgeest

Een gezonde werkomgeving bevordert ook een positieve werksfeer en teamgeest. Wanneer medewerkers zich goed voelen, zijn ze meer geneigd om samen te werken, ideeën te delen en elkaar te ondersteunen. Dit draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur.

  1. Werknemersbinding en tevredenheid

Het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer is ook een krachtige manier om werknemers te binden en hun tevredenheid te vergroten. Werknemers die het gevoel hebben dat hun werkgever om hun welzijn geeft, zijn meer geneigd om loyaal te blijven aan het bedrijf.

De Vitaliteitsweek bij BackOfficer

Tijdens de Week van de Vitaliteit bij BackOfficer in september, hebben we verschillende activiteiten georganiseerd om onze medewerkers te helpen hun vitaliteit te vergroten:

  • Gezonde en gevarieerde lunches

Elke dag bieden we gezonde en gevarieerde lunches aan, zodat onze medewerkers optimaal gevoed worden. Ook geven we tips over gezonde tussendoortjes en snacks.

  • Actieve wandeling

We hebben een actieve wandeling georganiseerd. Frisse lucht en beweging zijn geweldige manieren om de geest op te frissen en stress te verminderen. En wist je dat je tijdens een wandeling ook hele goede inhoudelijke gesprekken kunt voeren?

  • Bewegingstoestellen onder je bureau

We hebben verschillende bewegingstoestellen besteld, zodat onze medewerkers tijdens het werk kunnen blijven bewegen. Deze toestellen, waaronder een loopband, balansboard en crossfiets, plaats je onder je bureau, zodat je kunt bewegen terwijl je achter je computer zit te werken.

  • Gezonde Werkhouding

We hebben ergonomische voorzieningen om een gezonde werkhouding te bevorderen, waardoor rug- en nekklachten worden verminderd. Met hulp van een ergonoom krijgen onze medewerkers tips over de juiste werkhouding; staand, zittend en terwijl ze bewegen.

Bij BackOfficer zijn we ervan overtuigd dat de investering in de vitaliteit van onze medewerkers niet alleen goed is voor henzelf, maar ook voor ons bedrijf als geheel. Een gezonde, gelukkige en energieke werkomgeving leidt tot verbeterde prestaties, tevredenheid en duurzaamheid.

Kortom, tijdens de Week van de Vitaliteit bij BackOfficer hebben wij ons streven naar een gezondere en vitalere werkomgeving, waarin medewerkers gedijen en floreren, extra aangedikt. Door in die week bewust om te gaan met vitaliteit, hebben we mooie inzichten gekregen in hoe we een nog prettigere en gezondere werkomgeving kunnen creëren. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst.

Wil je horen hoe onze medewerkers zich voelen bij BackOfficer? Lees dan een van de medewerkersverhalen op onze website. Zo sprak Mariska enkele maanden geleden over haar ultieme werkgeluk bij BackOfficer.

 

Meet your BackOfficer

Wij zijn er. Altijd. Fysiek op afstand, maar gevoelsmatig heel dichtbij. De pro waar jij in jouw strijd om marktaandeel onvoorwaardelijk op kunt bouwen. Van wie jij binnen een paar dagen na onze kennismaking zult zeggen: ‘Had ik jullie maar eerder ontmoet!’