Toelatingsstelsel voor uitzenders

Het demissionaire kabinet komt met nieuwe maatregelingen om malafide uitzendbureaus aan te pakken. Deze maatregelen kunnen voor sommige uitzendondernemingen een behoorlijke impact hebben, omdat de eisen, zoals o.a. strenge controles, het leveren van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) en een waarborgsom van 100.000 euro, niet mals zijn.

Reputatie van uitzendbranche

Helaas hebben bureaus, die zich bewust niet aan de regel- en wetgeving van Nederland houden, de reputatie van de uitzendbranche beschadigd. En het is aan ons allen om deze reputatie weer op te bouwen. Hierin kan BackOfficer je van dienst zijn.

Door het juridisch werkgeverschap en daarmee de backoffice uit te besteden aan een specialist, heb je je zaken meteen goed op orde, scheelt het straks een waarborgsom van 100.000 euro en staat er een sterke achterban voor je klaar die je ondersteunt in administratie, software, juridisch advies, debiteurbeheer en financiële zekerheid. Zo heb jij meer focus! En precies daarin helpt BackOfficer al menig uitzendbureau.

Risico beperken

BackOfficer staat ervoor om bepaalde risico’s van uitzendbureaus over te nemen en de belangen van zowel werknemers als opdrachtgevers te beschermen. Dat kan alleen wanneer er een sterke en transparante samenwerking is met gevoel van vertrouwen tussen de uitzendorganisatie en de backofficepartij. Juist nu het demissionaire kabinet het toelatingsstelsel fors gaat aanpakken, zijn er belangrijk zaken waar je als uitzendorganisatie echt over na zou moeten denken. Wij hebben een viertal zaken uitgelicht waar je als uitzendorganisatie mee te maken hebt, maar die BackOfficer van jou kan overnemen. Zo kan jij je blijven richten op jouw kern activiteiten.

  1. Juridische naleving: Een betrouwbare backoffice dienstverlener, zoals BackOfficer, zorgt ervoor dat alle aspecten van arbeidsrecht en regelgeving worden nageleefd. Dit minimaliseert het risico op juridische problemen voor uitzendbureaus. Ook voor een juridisch advies kun je bij BackOfficer altijd terecht.
  2. Financiële risico’s: BackOfficer kan het volledig werkgeverschap overnemen, waardoor de aangegeven waarborgsom niet voor jou geldt. Daarnaast zorgen wij voor wekelijkse uitbetaling van de marge en doen wij het debiteurbeheer, waardoor jij je centen al hebt ontvangen, voordat de factuur van de inlener is betaald.
  3. Efficiëntie en professionaliteit: Door de backoffice uit te besteden aan een professionele partij, kunnen uitzendbureaus zich richten op hun kernactiviteiten, zoals het matchen van werkgevers en werknemers. Dit verbetert de efficiëntie en professionaliteit van de dienstverlening.
  4. Versterking van de reputatie: Door samen te werken met een betrouwbare specialist die voldoet aan alle wettelijke eisen, de kwaliteit wel kan leveren, kunnen uitzendbureaus hun reputatie versterken en het vertrouwen van klanten en werknemers herwinnen.

BackOfficer is er voor jou!

Kortom, het aanhaken bij een betrouwbare partij zoals BackOfficer, die de complete backoffice organiseert en juridisch voldoet aan alle wettelijke eisen, draagt bij aan optimalisatie van de kwaliteit en daarmee het herstellen van het imago van de uitzendbranche en het beschermen van de rechten van werknemers. Wil je hier graag meer over weten? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kopje koffie en praten je graag bij.

 

Meet your BackOfficer

Wij zijn er. Altijd. Fysiek op afstand, maar gevoelsmatig heel dichtbij. De pro waar jij in jouw strijd om marktaandeel onvoorwaardelijk op kunt bouwen. Van wie jij binnen een paar dagen na onze kennismaking zult zeggen: ‘Had ik jullie maar eerder ontmoet!’