SNA jaarverslag 2022

BackOfficer is geruime tijd in het bezit van een SNA certificering (Stichting Normering Arbeid). Dit certificaat zorgt ervoor dat uitzendbureaus op de juiste manier handelen en op alle manieren misstanden voorkomen. Hierbij ligt de focus op het goed behandelen van internationale uitzendkrachten. Dat controleren ze met de norm NEN 4400-1:2023.

 

Verplichte certificering

Stichting Normering Arbeid focust zich de komende tijd veel op de verplichte certificering voor uitzenders in 2025. Het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten heeft in een rapport opgenomen dat uitzendbureaus zich verplicht moeten certificeren, als ze geen SNA keurmerk hebben. Eerder heeft het ministerie van SZW samen met betrokken partijen gewerkt aan het certificeringsstelsel.

Voor het certificeringsstelsel worden de huidige normen van het SNA certificaat als vertrekpunt worden aangehouden, NEN 4400-1:2023. Nu is het nog vrijwillig om aan te sluiten, maar dat zal geleidelijk overgaan tot een verplichting. De overheid en sociale partners gaan nog overleggen over de aanvullende bepalingen.

 

Jaarverslag Stichting Normering Arbeid

Jaarlijks stelt de Stichting Normering Arbeid een jaarverslag op, met de statistieken van het afgelopen jaar. Hierin zie je hoeveel nieuwe bedrijven er zijn aangesloten, hoeveel inspecties er waren en hoeveel bedrijven geen SNA certificaat meer hebben.

Lees hier het jaarverslag 2022 van SNA.

 

BackOfficer. Tot je dienst.

Alle uitzenders die bij ons zijn aangesloten werken automatisch volgens de NEN 4400-1:2023 norm door onze certificering. Hiermee zijn wij en onze uitzenders goed voorbereid op de toekomst. Ook meer weten over toekomstproof uitzenden van internationale medewerkers? Lees dan ons factsheet.

Mocht je verder nog vragen hebben rondom dit onderwerp, kun je eenvoudig contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

Meet your BackOfficer

Wij zijn er. Altijd. Fysiek op afstand, maar gevoelsmatig heel dichtbij. De pro waar jij in jouw strijd om marktaandeel onvoorwaardelijk op kunt bouwen. Van wie jij binnen een paar dagen na onze kennismaking zult zeggen: ‘Had ik jullie maar eerder ontmoet!’