Cao verhogingen per 1 juli 2023

In elke cao worden afspraken gemaakt over (mogelijke) loonsverhogingen die tijdens de duur van de cao plaatsvinden. Deze afspraken kunnen invloed hebben op de beloningen van onze werknemers. BackOfficer zal daarom maandelijks een overzichtje delen met de cao-verhogingen die gelden voor BackOfficer en haar klanten. Zo weet jij ook hoe het zit.

De WML (Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag) is per 1 juli gewijzigd. Het wettelijk minimumloon is gestegen. Het is verboden om een lager cao-loon uit te betalen dan het wettelijk minimumloon. Het WML werkt dus door in de cao’s. De cao-lonen zullen daardoor wijzigen om in overeenstemming met het WML te blijven. Wil je meer weten over het WML? Bekijk dan het artikel ‘Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML)’.

 

Bouw en infra (10)

2,5%

 

Handel in bouwmaterialen (41)

6% en €75

 

Afbouw (254)

€45 per maand bij fulltime dienstverband

 

Levensmiddelenbedrijf (Supermarkt) (316)

1,5%

 

Groothandel in groenten en fruit (650)

€25 bruto per maand

 

Groen, grond en infrastructuur (LEO) (725)

1%

 

Recreatie (1165)

1%

 

Tentoonstellingsbedrijven (1193)

2% + verhoging vergoeding voor kleding, gereedschap en BHV

 

Glastuinbouw (1869)

2%

 

Foodservice Groothandel Levensmiddelen (3854)

Eenmalige uitkering €250 (Deel B)

 

 

De cao’s bouw en infra (10), afbouw (254), levensmiddelenbedrijf (316), groen, grond en infrastructuur (725), recreatie (1165), tentoonstellingsbedrijven (1193) en glastuinbouw (1869) zijn algemeen verbindend verklaard. Deze cao-verhogingen zijn dus verplicht. Wil je weten wat een algemeenverbindendverklaring betekent? Lees dan ons artikel ‘De CAO en de algemeenverbindendverklaring’ in ons blog.

Meet your BackOfficer

Wij zijn er. Altijd. Fysiek op afstand, maar gevoelsmatig heel dichtbij. De pro waar jij in jouw strijd om marktaandeel onvoorwaardelijk op kunt bouwen. Van wie jij binnen een paar dagen na onze kennismaking zult zeggen: ‘Had ik jullie maar eerder ontmoet!’